Skip to main content

Sail Extreme/DM 2023

I pinsen var der sædvanen tro Sail Extreme i Kerteminde, og som så mange gange før, havde vi også udnævnt stævnet til vores DM.

10 danske og 4 tyske både var tilmeldt, og fra dansk side var det A-Cat stævne debut for Jesper Brøndum, og også tilbagevenden af Morten, efter flere års fravær.

Vejrudsigten lød på let luft lørdag, og lidt mere at rive i søndag.

Let var ganske rigtig let om lørdagen, men efter en udsættelse på land kom vi om sider i gang. Tyske Jörg Horn, i sin classic Nikita, drog nytte af forholdene og vandt dagens 3 første sejladser. I dagens 4. sejlads var der lidt mere vind, så fordelen tippede over til de foilende både.

Jörg gik ind til søndagens sejladser med en 1 points føring, og vejrudsigten havde ændret sig til at ligne endnu en classic dag. Der var dog vind til marginal foiling i de to første sejladser, så føringen skiftede over til mine hænder. Efter en mindre pause, grundet en 120 graders vinddrejning, kom vi i gang igen i meget let luft. Jörg satte endnu en prik ind, og dermed ville ottende og sidste sejlads blive afgørende. Hvis Jörg vandt og jeg blev nr. 3 eller dårligere, ville han vinde DM titlen for første gang, ellers ville det blive et titelforsvar fra min side. Som sædvanligt i den tynde luft stak han af med god fart. især på lænseren kunne vi andre ikke stille noget om. Der går en classic A-Cat bare dybere og hurtigere. Jan Saugmann havde haft en lidt tung lørdag, men kom stærkt igen søndag med en hel serie af 3. pladser, og i sidste sejlads lå han på 2. pladsen stærkt forfulgt af mig. 50 m før sidste mærke før det korte halvvindsben til mål, opstod et vindhul hvor Jan, jeg og Maren (som aktuelt lå på 4. pladsen i sejladsen) blev fanget. Det lykkedes mig at komme bedst ud af situationen, men i mellemtiden var Morten Kohlenbert og Alexander Zylka kommet fra den ande fløj og havde sneget sig ind foran. 

Dermed kunne Jörg Horn fra Tyskland kalde sig vinder af Open Danish Nationals, med mig á point (men til Jörgs fordel) på andenpladsen og Tom Bøjland som nummer 3.

/Thomas Paasch, DEN 1

Resultaterne kan findes her, og den aktuelle rangliste findes som altid her.