A-Cat

A-Class Katamaran

A-Class Katamaranen (også kaldt A-Cat i daglig tale) er den hurtigste enmands katamaranklasse i verden!.

De fleste andre kapsejladsklasser er "one-design" klasser, hvor imod A-cat'en er en udviklingsklasse. Som resultat af dette, er den blevet en rendyrket High-tech båd.

Med anvendelse af high-tech materialer som kulfiber og kevlar i produktionen af både skrog og master, kombineret med innovativt design af både skrog, sejl og foils, har A-Cat'en været med til at skubbe grænserne, så den i dag må anses for at være "Formel 1" blandt sejlbådene.

For over 50 år siden blev A-Division-Catamaran-Class dannet som en fri konstruktions klasse og godkendt af "International Yacht Racing Union" (senere World Sailing), og hører den dag i dag til en af de ældste og mest aktive katamaran klasser i verden. Målereglerne giver frit slag inden for skrog og sejldesign. Kun de basale mål så som skroglængde, bådens bredde, sejlarealets størrelse og bådens mindste vægt er begrænset af reglerne.

A-Cat's i Danmark

Der er 15-20 aktive A-Cat's i Danmark og der afholdes typisk 3-5 danske stævner om året, og der er mange flere hvis man vil køre til Nordtyskland og/eller Sydsverige. Der afholdes også en fælles træningssamling i efter- eller foråret og nye sejlere, der gerne vil sejle stærkt, kan få al den hjælp og gode råd de har brug for, fra de mere rutinerede - mere konkurrence gør os alle bedre.

De største felter er i Skovshoved og Århus området.

Hvis du er interesseret i mere info er du velkommen til at henvende dig til Christian Nygaard (Skovshoved).